Your Cooking Advisor at Home!!

2:34 PM
I just got 3 new games in my PC today, ha ha.. [ Alangkah peminat game-nya aku ni ya.. ] Anyway, here is the preview of all the game:

From left to right : Cooking Academy , Cooking Academy 2 - World Cuisine , Cooking Academy 3 - Recipe For Success

           Eh? Napa semua sama ja? ckp 3 game... ha ha! yup, tengok bek2, siapa bilang game yg sama? ketiga-tiga tuh adalah series Cooking Academy , semua len2 jln ceritanya.. Sekarang ada 3 series, N aq baru dpt kumpul semua sekali, ha ha.. [ free trial pun free trial la, asal dapat men, ha ha.. ]
Pa yg bestnya tetang game2 nih sekalian , kita dpt ilham laa skit2 macamna nak masak kat rumah tu.. jadilah CELIK DI DAPUR.. [ Wujudkah istilah nih? ha ha ] nanti bakal pasangan wat salah didapur, ada juga la kita dpt tunjuk terer [ Laa sangat XD ], padahal kita sendiri pun belajar dr GAME jugak.. ha ha! [ bagi yang sedia pandai memasak tu, alhamdulillah.. Tp bagi yg belum celik tuh, ni la chance korang nak tunjuk bakat terpendam kat pasangan korang..]

           Game ni pun bagus juga kalau yg nak masuk Masterchef tu [ ada kan ujian yg dia suruh pilih missing ingredients tu, nah klau korang besa main dah game ni.. gerenti mudah pny.. ha ha ha.. ] dlm game ni, ada la dia suruh2 pilih ingredient time memasak.. apa yg first, apa yg last, brapa heat oven cam tuh.. memang bagus la untuk participant2 Masterchef.. Chef2 tuh pun senyum2 je ngan korang :)

           Mudah juga la nak men.. yg beginner pun, yg x pernah masuk dapur tuh, mmg dapat juga men game ni... just gerak2 kan mouse ikut arahan chef tu suruh wat pa, dapat laa 5 bintang pny masakan.. bnyk juga jenis masakan ada dalam game ni.. terutamanya yg 2nd series, international cuisine tu.. [ simple2 pun, at least dpt la blajar skit kan.. ]

           Nak komen ttg grafik: Ermmm.. macam besa, semua game pun semakin up to date, makin smart la grafik dia, sama la juga ngan game ni.. yg first series tu, alangkah simplenya grafik, tp masuk yg 2nd tu, ada improvement dah, ada shadow2 sket, bahan2 dia pun dah smart sket colouringnya... yg 3rd tu, apa lg nak dikata kan...

           Anyway, klau korang nak feel sendiri game ni, silakan, korang blh men secara online atau pilih cam aq, download yg free trial... both boleh didapati d BigfishGame..



*BigfishGame : http://www.bigfishgames.com/

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.