Agak busy mempromote

4:36 PM

Ya, itu dia, hari yang paling aku nanti2kan sebenarnya.
 Sampai2 jak di library cepat2 cari tempat yang paling aman damai, pastu on laptop, pi online, buka UPU [Sedangkan orang lain sibuk buat revision -_-] 
Sebenarnya sambil mendownload video yg berkaitan dengan hint2 ujian Biology kami esok
*agak genius*
Aku sedang mengkaji, apa kalau2 kami [Asasi UMS] juga dikehendaki memohon melalui UPU nih, tapi hampa, akhirnya aku tak jumpa pun 'Asasi Sains UMS' dalam kategori permohonan. Apa maksud semua ini?
Aku cubalah tanya beberapa orang rakan seangkatan, dia org ckp kita tak perlu apply UPU nih bab kita memang akan diserapkan ke UMS juga utk degree nanti.
 Tapi perasaan CURIOUS entah papa tuh tetap membuak2 jugak -_- membuatkan aku mahu bertanya sendiri ngan Miss Timbalan Pengarah, biar puas hati aku nih =="
***
Kepada sesiapa yg berjaya tekan link yg aku share kat Facebook tuh, ini present tuk korang semua :P 
Aku taklah desperate sangat nak masukkan korang ke sini, aku pun ada prinsip jugak: "You decide your future, not your friends"
Aku promote2 begini pun ngan harapan kalau ada yang sudi utk mencuba jalan lain untuk ke IPTA, inilah jawapannya [Bagi kelainan sikit hehehe] Sukatan lebih kurang macam matrik, tapi extra selesa, sebab selepas habis pengajian, tetap2 masuk Uni [Pun begitu, tak boleh pilih Uni lain] but at least, tak perlu rebut2 tempat ngan student lain kan? As persaingan ke Uni sekarang nih sangat2 competitive, kata orang sekarang nih depends on luck jugak, bukan kpd pointer semata :(
***
Nasihat aku: Isilah semua pilihan dalam borang UPU tuh, jgn lupa masukkan H0001 sekali ya [Aduh, tak abes2 promote =="]
***
UPDATED: Setelah mendapat maklumbalas drpd kawan2 seangkatan, dengan ni aku mau katakan: LEPASAN ASASI UMS TAK PERLU ISI BORANG UPU.. time nak masuk Uni tuh, adalah prosedur tersendiri oleh pihak PPST :)

ALL THE BEST! chow luk! (Y)


No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.