Struktur Kurikulum Asasi Sains UMS

1:22 AM
    Mula2 tak terfikir pun nak buat entri pasal nih, tapi bila ada adik Affiff yang nak details, dia pun request entri nih dan aku juga pasti junior2 diluar sana sememangnya juga mahu cari benda yang sama.
    Ini ialah struktur kurikulum di Asasi UMS, dan apa yang ada kat bawah nih setakat nih belum berubah lagi, masih valid untuk dijadikan rujukan :)

Klik pada imej
    Subjek2 kat sini sama dengan mereka yang ambik modul I di matrik sebab belajar semua subjek sains. Banyak yang bertanya dengan aku, asasi ada 3 semester tapi berapa tahun? Jawapannya, 3 semester nih 13 bulan [sebab korang daftar masuk bulan Mei dan habis pengajian dalam bulan Jun]

[UPDATE 2016]
Struktur kurikulum dah berubah [ada beberapa subjek yang ditukar especially Kursus Umum]
Harap maklum

1 comment:

Haruno Hana 하나 said...

urgh.. tak suka Fizik >__< nasib baik masa foundation dulu takde Fizik.. hukhuk

Ceritera. Powered by Blogger.