Pabila Teman Baik Menjadi Cinta...

12:13 PM
Sebelum meneruskan dengan lebih jauh, take nota yah: Kawan Baik/BFF, bukan setakat kawan biasa mahupun kenalan ataupun yang langsung tak kenal [insan misteri]

    Hidup terasa dah satu keluarga dan saling melindungi jika ditimpa masalah. Tanpa di sedari, perasaan lebih dari seorang teman pun muncul, tiba2 keliru sendiri "Perlukah aku luah?"
    Sama ada fakta ataupun auta, tapi benda nih dialami oleh hampir kesemua kita, aku pun tak terlepas juga hehehe [yang forever alone? mungkin pernah, mungkin tidak]
    Berikut ialah jawapan2 yang aku kumpulkan daripada beberapa insan yang bertuah.

Apa kata mereka?

"Ok je, sebab jodoh tak mengira siapa..." - Kak A.N.S

       "Pada pendapat saya, bagus kerana kita lebih mengenali sikap si dia bagaimana..." - Guyrene

"Sangat ok! Kerana kita mengenalinya dalaman dan luaran dan bestnya boleh buat macam2 bersama2 sebab dah memang satu kepala kan? Cuma keburukannya, kalau percintaan itu tak kekal, kita mungkin kehilangan kawan baik..." - Audree 

               "Boleh, kalau si dia juga bersetuju untuk menjadi kekasihmu..." - Inai Sera

"Sebab si dia lebih memahami kita lebih dari orang lain..." - Mael

                        "Kurang keraguan, lebih memahami, ini pendapat saya.." - Jannah
.
    Manusia diciptakan berpasangan dan jodoh itu rahsia Tuhan, makanya tiada yang mustahil.

2 comments:

Nur Aqilah said...

maafkan sy. sy pemenang gelang manik bg segment 1 csy storia. sy nak tanya, sy belum dpt hadiah sy. sy dah hantar maklumat yg diminta d email awk. bila sy akan dpt hadiah tu?http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/segmen-1-csy-la-storia.html

Sabrina SA said...

nice sharing ♥

Ceritera. Powered by Blogger.