MINGGU SUAI MESRA PROGRAM ASASI SAINS 2012/2013 [PART II]

1:21 PM
OMO! Dah lama tak update blog... Rasa nak habiskan cerita MSM ni cepat2 [ coz i lost all my ideas on how to re-tell all about the orientation week, dulu ada drafting tapi entah la kemana terbangnya draf tersebut -,- ] whatever happens, i'm gonna finish this first then I only proceed to the next entries <--- semangat yg patut di contohi :D

Day 2 [22.05.2012] <--- anggap la baru berlaku semlm hehe

Today, we are all wearing our official attire, baju korporat PPST the green one.
Fact: 1st batch orange, 2nd batch red, n 3rd batch go-Green [ Haku (bukan, kami semua..) dapat mrasakan dari awal yg warna rasmi kami adalah hijau, sebabnya... buku tentatif hijau, banner 'Selamat Datang' hijau, beg sekolah hijau [ in UMS the Faculties are known as School, according to the USA system kata para pensyarah ] Dengan itu kami fatwa kan sendiri bahawa HIJAU lah warna rasmi baju korporat kami tu 

Yes! baru teringat pulak... Kami pakai baju korporat tu bkn sekadar suka suki tau, tujuannya krn hari ini merupakan hari Perasmian Minggu Suai Mesra [majlis rasmi nii.. kenalah pakai baju rasminya jugak]
Bla..bla..bla [Sebenarnya dah terlupa part2 di sini] selesai saja perasmian MSM tu, kami semua beredar keluar dari Dewan Auditorium itu [Balik rumah? Oh.. tidak sesekali pd seawal jam 11 pagi] straight to the Postgraduate Centre [bukan masuk dalam la cuma ambik gambar beramai2 je kat tangga tu] there are so many cameraS capturing our pictures [haku pun dah bingung nak tengok yg mana 1, last2 pandang tiang bendera je, adil kan? hahaha]

Di abadikan dalam surat khabar
sumber: UMS Institutional Repository


Rasanya part ni je yg penting kot, lepas tu aktiviti MSM berjalan seperti biasa la.. dengar2 taklimat sana, taklimat sini sampailah ke malam hari...

PART III: LEBIH SYOK, LEBIH EKSTREM, LEBIH BERMAKNA... menyusul selepas ni! [entah la bila 'selepas ni' tu tp apa yg PASTI, akan ada entri pasal hari ketiga ni :D

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.