MINGGU SUAI MESRA PROGRAM ASASI SAINS 2012/2013 PART III

8:34 PM
UMS-ODEC... HERE WE COME!
Tibalah hari yg LEBIH SYOK, LEBIH EKSTREM dan LEBIH BERMAKNA ni hehehe... bukan apa, cuma ye la program yg berjalan pada hari ketiga ni ada lebih best drpd hari2 yg sebelumnya - we are going to have outdoor activities [orang2 yg lasak, mcm haku, suka sangat benda2 yg ekstrem dan boleh membangkitkan adrenalin haha]
UMS unik sebab masa orentasi bukan sekadar dok dlm dewan dengar2 taklimat je tau, tp kami juga berpeluang utk merasai sendiri aktiviti riadah di UMS-ODEC [UMS-Outdoor Development Centre]. Kalau nak tau,pls keep reading to my entry till the end :D

Day 3 [23.5.2012]
The farther you live, the early you have to get ready - Rasa2nya, kami orang2 Kingfisher ni dah terpacak kat stesen bas seawal 5.55am [ ala biasa laa.. kalau dah mula kelas tu, paling AWAL pun tunggu bas tu pukul 6.40am ]. It takes less than 20 mins to UMS-ODEC [ lagipun jalan belum sesak ]. Tak sangka pulak yg orang Kingfisher ni sampai dulu, ingatkan pelajar2 dari kampung lain dah sampai, being among the first reached UMS-ODEC, so we are allowed to hangout somewhere in there, dok atas batu bata ngadap laut yg membiru sambil menangkap2 gambar bersama kawan2 :)
Lebih kurang 10 minit di situ, kami pun diarahkan utk masuk ke dalam[ di tempat yg sepatutnya kami beriadah ]

KF Gurls' dlm perjalanan singkat ke UMS-ODEC 
Our outdoor activities are divided into two sessions: Morning activity and Evening ( After lunch ) activity. I'll summarize into several points :)
AKTIVITI PAGI:
  • First important thing - BREAKFAST !
  • Abis makan, dok rehat kejap, pastu baris  [mcm yg kawad kaki tuh]
  • Senamrobik! [ Ketuk ketampi, lompat bintang berkali2 ] Penat beb! Hazab abis la masa tu, mcm org yg mendaki gunung Kinabalu plak
  • Mendaki bukit laa pulak, tinggi wey, dah laa kaki sakit, makin menjadi2 lagi sakitnya huhu :(
  • Sampai di puncak, semua ahli kumpulan di minta utk jalan itik [ pulak daaa... ]
  • Tak dpt tahan sakit yg teramat, setengah jalan je semua kami berdiri dan berlari [ main tipu ko ni.. hahaha ]
  • Sampai 1 check point tu, kena suruh kumpul dlm pairs, ikat tali kasut dan jalan mcm kembar siam, menuruni anak tangga yg boleh tahan laa byknya tuh
  • Dah sampai kat garisan penamat, semua bukak tali kasut [ tali kasut haku terlebih ketat pulak, rasa mcm mau gigit2 je tali tu haha ]
  • Rehat tengahari, solat dan LUNCH!!
* ni baru sesi pagi, sesi petang not done yet, TO BE CONTINUED.... :)


No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.