Friend zone ( ...Crush?) Part I

6:26 PM
Friend zone.. A word that always come out among our guys in Asasi

Gambar ehsan mathgoespop.com


Friend zone,friend zone,friend zone?
- Perkataan cam best tp kurang faham maksud - :P
Setelah mengkaji sendiri..
Istilah 'friend zone' ini merujuk kepada hubungan platonik yg mana seseorang itu berhasrat untuk mendekati orang lain [dalam bahasa mudah, nak hubungan special laa tuh ] tapi, di rejek atas sebab2 tertentu. Kerana rejection itulah seseorang itu digelar 'friend zoned'. Agak kesian ye disitu :P
Kenapa friend zone?
''Tak boleh la suka kat dia, dia tuh kan kawan baik aku"
"Eh, dia lebih tua lah, tak boleh teruskan perasaan nih.."
"Lebih baik berteman saja, teman tapi mesra" <-- Ni lagu laa..

Amende pulak hubungan platonik nih?
Hubungan yg melibatkan lelaki dan perempuan yang sangat2 rapat. malahan lebih daripada seorang kawan tapi, takda perasaan cinta [ Eh, pa mcm pulak nih? Sape pernah alami? ]
Tak semestinya lelaki ngan perempuan je, boleh jadi jugak antara manusia ngan haiwan, ngan barang peribadi, dsb.

Balik semula ke topik asal,
Haku sendiri tefikir sebenarnya, ada soalan yg tiba2 keluar dr kepala,
'bukannya friend zone nih ada persamaan ngan istilah Crush-Secret Admirer ke?'
hahaha.. To be continued :P

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.