Karnival Tani SPL 2013

   Walaupun karnival tuh diadakan di sekolah aku, tapi aku tak dapat follow semua program seperti yang dalam tentatif KARTSS, jadi aku mohon maaf bila korang terasa ada maklumat yang terkurang...
    Nak cerita sedikit pasal KARTSS nih. Ia adalah satu karnival yang julung kali diadakan anjuran SPL-UMS. Ada lebih 20 aktiviti yang diadakan sepanjang 3 hari itu disamping beberapa pameran utama. 
    Hari pertama karnival jatuh pada hari Jumaat, mungkin itulah sebabnya aku tengok masih kurang produktif lagi, terutama di pagi hari [yelah, hari persekolahan dan bekerja, so tak hairanlah] orang ramai mula memenuhi SPL-UMS pada waktu petang hingga malamnya. Malam itu berlangsungnya pertandingan karaoke. Boleh tahan ramai pesertanya, lebih 30 orang tuh, sampaikan kawan bawa aku balik rumah, tak sanggup nak tonton lagi daa... 
   Keesokan harinya pula, aku tak dapat turun ke tapak karnival. Tengok luar, kereta bapak banyak, parking jauh ke makmal ladang. 

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

    Aku keluar sebab nak keluar pegi cari ATM kat giant, pak cik guard cakap, "Orang lain berpusu2 kemari, korang nih nak keluar pula" Kalau ada ATM aku takkan keluar ke bandar semudah itu -.- Event malam tuh adalah yang paling dinanti2kan oleh seluruh warga Sandakan, Stacy datang buat konsert kat SPL! [Kira malam tuh macam kemuncak karnivallah] bukan Stacy seorang, ada juga beberapa artis program realiti. Memang meriah malam tuh, aku rasa ada harapan nak kalahkan jom heboh tau :P
karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

    Aku berbangga sebab malam tuh langsung tak mengantuk pun even berdiri berjam2 lamanya, aku dapat follow semua persembahan sampailah dipenghujungnya.
   Pada hari terakhir, aku cuma bersiar2 sekitar tapak karnival pada sebelah pagi sahaja sebab dah mula terfikirkan assignment Mandarin yang belum mula buat tuh. Seperti biasa, aku sempat mengambil sedikit gambar untuk tatapan readers :)











karnival tani spl 2013, spl ums, spl sandakan, kts 2013,

    Tak dilupakan juga, pada hari itu SPL telah menjemput dua personaliti yang hebat iaitu Ahmad Fedtri Yahya dan Mior Abdul Malek untuk sesi ceramah disini, kawan2 aku kata best sangat [menyesal aku tak datang] KARTSS telah dirasmikan oleh Ketua Menteri Sabah.

p/s: Tiba2 rasa rindu pulak pada karnival tuh, sebab setiap hari dapat beli berjenis2 makanan!

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.