MINGGU SUAI MESRA PROGRAM ASASI SAINS 2012/2013 PART III (b)

1:12 PM
Before I proceed to my next entry... Haku ingin ucapkan "Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak" kpd:
  • Diri sendiri :P
  • Familia tercinta [ Rindulaa buka pose sama-sama ] :')
  • Kawan-kawan tersayang yang jauh disana
  • Asasians yang sama2 berjuang pada bulan mulia ini
  • Muslimin dan Muslimat di luar sana :)
Semoga pada tahun ni kita dpt menjalani bulan Ramadan dgn EXCELLENT drp tahun2 yang sebelumnya, aminn... 

[ Sudah laa engko berjiwang tuh, cepat siapkan entri nih! ] XD

AKTIVITI PETANG: 

Some of the members' of my group.The boss? Teka laa sendiri :P

  • Seperti biasa, berkumpul dalam kumpulan masing-masing dan tunggu je laa giliran [ Kumpulan 9, lama lagi tuh ]
  • Sampai masanya group kita orang dipanggil utk memasuki kedalam zon Permainan Kreatif ataupun Creative Games. Disini ada satu area yang sangat laa ekstrem [ Entah laa pe namanya tuh, tapi ketinggiannya amat laa! ] previous batch ada kena panjat dan titi benda alah tuh tapi kita orang takde pulak :(
  • Dalam zon Creative Games ni, sebanyak 6 jenis halangan yang disediakan utk dilalui [ yang ko nampak banyak senang, tapi tengok laa kalau sendiri yang dah naik kat atas tuh, macam nak tercabut jantung pun ada jugak ]
  • Macam2 ragam manusia yg boleh di lihat dari bawah [ ada yang melucukan, ada yang menyedihkan, ada yang mengagumkan, AWESOME! ] :)
  • Masa haku yang kat atas tuh, boleh laa.. cuma masalahnya FAIL kat 1 area [ masa meniti 1 kayu yang panjang, I lost my equilibrium - sapa suruh lambat sangat jalannya tuh ] the Boss hanya menggeleng2kan kepala [ Sori laa boss ek? Haku dah hilang skill ] XD
  • Jungle trekking! My fevret XTVT dari dulu sekarang dan selamanya, kami meredah belukar [Ok laa tuh] sambil memetik beberapa tumbuhan herba utk dibentangkan pada malam nanti [tapi last2 tak jadi pulak] yang SYOKnya kita orang keluar kat pantai ODEC [ So, me and the gang ambik kesempatan ini utk bermain dengan air laut hahaha :D ]
  • Dah sampai kat tempat memula skali tuh, kami tunggu laa grup2 lain, lepas tuh ketua kira semua pelajar mengikut kolej kediaman masing2 
  • BALIK! [ Persiapan mmg ala kadar abiss sebab masa yang diberikan cuma setengah jam je huhu 

AKTIVITI MALAM: [ malam pun ada jugak? Yup, memang penuh laa satu ari ni XD ]
  •  Malamnya XTVT kami santai2 je bab dah penat seharian beriadah [cukup2 laa hazab siang tadi tuh, haha :D] semua kumpulan dok dlm bentuk bulatan bersama fasilitator [ Asasian 2nd Batch ]
  • 'Ice Breaking' sesama ahli kumpulan ngan fasilitator [ Sebenarnya haku lemah dalam bab2 berkenal2an nih, kalau boleh tuh biarlah orang kenali diri ini sebelum haku perkenalkan diri - Wahwah... ingat ko tu ARTIS ke? ] 
  • Semua kumpulan diminta utk sorakkan yell kumpulan masing2 secara rambang (Kalau kumpulan kitaorang disebut so sorak laa ramai2 hehehe) Syukurlah yell kitaorang SIMPLE and SANTAI, tak banyak ayat nak diTERIAKKAN hahaha :P
  • Permainan Goreng Pisang - Tapi FAIL laa group kitaorang [ tapi sebenarnya suasana dewan yang sangat gamat tuh menyebabkan suara kami tenggelam dan kena OUT laa :( ]
  • Persembahan slideshow sepanjang MSM [ Koleksi gambar2 drpd 1st batch, 2nd batch ngan 3rd batch ]
  • Rasanya pukul 11 suku kot baru XTVT ni abis. Balik rumah, prepare pakaian semua, KITAORANG ROUND LIBRARY UMS! 

~ PeaceSeeker~

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.