MINGGU SUAI MESRA PROGRAM ASASI SAINS 2012/2013 [PART IV]

10:38 PM
Alhamdulillah... akhirnya sampai jugak ke tahap ni, impian haku utk menyiapkan entri2 pasal MSM nih hampir ke situ [Because I have other entries to share here] So, tak nak buang masa mari teruskan cer sal hari ke-4 nih :)


Day 4 [24.5.2012]
Seperti apa yang saya katakan sebelum nih, pada hari ke-4 kami akan jalan2 cari makan [pulak daa] jalan2 utk melawat Perpustakaan Akademik UMS [nak tengok jugak kan apa yang ada didalam library tuh]

  • Dari Dewan Auditorium, semua kumpulan menaiki bas dan bertolak ke Perpustakaan
  • Direct ke bilik auditorium [kat auditorium library bukan Pusat Pascasiswazah tuh hehehe] ada sedikit taklimat daripada para pustakawan. Melalui taklimat tersebut, kami diajar bagaimana utk berurusan diPerpustakaan spt peminjaman buku, menggunakan perkhidmatan komputer di MegaLab dsb
  • Kami dibawa bersiar2 di setiap tingkat dan sudut dalam perpustakaan tuh, juga di benarkan utk memasuki di beberapa area tertentu spt Koleksi Perdana dan Koleksi Nobel Laureate
  • Turun kat tingkat paling bawah (berdekatan ngan main entrance) kami juga ditunjukkan cara2 utk mendapatkan maklumat bahan ngan mengakses Katalog Awam Atas Talian/ Online Public Access Catalogue (OPAC) [Takkan engko nak geledah buku yang berpuluh ribu tuh kan? So kenalah guna Express OPAC nih utk memudahkan pencarian bahan :)]
  • Selesai ngan lawatan singkat ke perpustakaan, baliklah sudah... [Tapi kena datang balik malam tuh utk raptai majlis penutupan MSM pada hari esoknya]
Pada sebelah malamnya, Asasians beratur panjang2 kat dewan utk mendapatkan baju batik Go-Green kami tuh yg akan dipakai pada keesokan harinya [ which is first come,first serve - Kalau lambat tak dapatlah ]
Selesai ngan baju batik, makan malam dan solat kami pun mulalah ngan raptai penutupan tuh [ praktis bacaan ikrar drp Ketua kami Afiq Nur dan nyanyian lagu BERTEKAD CEMERLANG (yg masih belum hafal sepenuhnya -,-) ]

SELESAI! XD

~PeaceSeeker~

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.