Berbuka Diluar! *senyum*

11:14 AM
Di suatu petang,
" Don't forget to get ready, we'll gonna to have sungkai together" A message from Papa. Berbuka sama2? LIKE LIKE LIKE !
[*wait: Sungkai - Berbuka puasa in Sabahan] :)


Sumber: Google


First time berbuka diluar UMS, ngan parents lagi :)
Even though bukanlah kat hotel, tapi papa dah book 1 tempat kat restoran (special laa tu kan?) hihihi :D
Restoran Sri Melaka yg terletak di Kg.Air, KK :)

Merasa semakin terharu dan gembira kerana diberi peluang memilih menu utk juadah berbuka.
Juadah yg sya pilih suda pastilah antara juadah yg paling dirindui ( Iyolah, hidup kat U nih bukan senang, tak sedap pun hado jugok, makan tuh asal boleh hadam pun RAHMAT BESAQ dah tuh - Syahdu sekali engko ni) >_<
Yang sya pilih adalah:
1. Nasi (Takkan nak makan mi je?)
2. Butter prawn  <--- Favret abadi
3. Kangkung belacan
4. Fish tripe soup
5. Fish sweet and sour
6. Fresh orange
7. Cheese cake <--- Dessert :)

Sabah berbuka sejam lebih awal drp s'jung, di Kota Kinabalu masa berbuka ialah pada jam 6.35pm, apabila terdengar saja azan di radio, semua orang dlm restoran tuh menada tangan dan berdoa (hehehe) Alhamdulillah, semua juadah dapat dihabiskan (membazir amalan syaitan,so elakkan). 
Daripada firman Allah yang bermaksud: “Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya” (Surah al-Isra', ayat 27).

P/S: Papa, next time nak buka diluar lagi boleh tak? :D


*Nota kaki: Sebenarnya entri baru mmg sentiasa ada tapi malangnya disebabkan oleh kekangan masa, entri2 tersebut hanya dapat post selepas beberapa lama kendian... Sedey weyh :'(

No comments:

Ceritera. Powered by Blogger.