Oh KPP Test!

8:43 PM
    Habis je asasi, aku terus menyuarakan hasrat hati aku untuk ambik lesen memandu dan tak sangka papa juga cadangkan perkara yang sama untuk aku. Perasaan aku masa tuh, cuma Tuhan je yang tahu, happySANGAT! Start dari hari tuh, aku terus google pasal prosedur ambik lesen memandu, ada 1 bahagian yang aku kurang minat: UJIAN BERKOMPUTER

    Dengar2 cakap kekawan aku susahlah, dah 3 kali ambik test pun tak lulus jugak. Jadi, aku yang  di hantui dengan tanda tanya terus download software KPP test [untuk buat drilling lah konon2nya]. Siap download, aku cuba2 jawab. Keputusannya GAGAL. Berdukacita.
    Pada pendapat aku, tak begitu susah sebenarnya tapi mesti master tentang definisi, konsep dan sistem KEJARA [pasal dimerit2 tuh] 
    Kalau boleh, biar lulus pada ujian pertama sebab kalau ambil ujian ulangan akan dikenakan RM50.00 jadi, peluang pertama tuh jangan disia2kan.


p/s: Kepada korang yang bakal2 ambik lesen memandu macam aku, sila download buku KPP dan software ujian KPP, kena rajin google lah :P

3 comments:

Zieyzie Ilisha said...

saya baru jer habis ujuan komputer tu ary sabtu ary 2 lepas tu esok tu dia soh p kelas teori minggu depan baru dapat lesen L.test komputer sederhana ja..saya pun amik 2 kali kali ke dua tu baru lulus...klu awak nak lulus cepat baik awak minta contoh soklan at mereka...ada saja at mereka insyaallah awak boleh buat :)

Schazey said...

tq ea.. :)

Cik Mun said...

mun study buku die tu je..slalu tanye soalan yang sama je..hehehe...buku tu dah ade jawapan..

Ceritera. Powered by Blogger.